Acasă

Florea Gheorghe și Asociații
Știința legii în armonie cu aplicarea ei

Litigii

Servicii de asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor judecătorești și altor organe cu atribuții jurisdicționale din România și din Uniunea Europeană.

Consultanță

Servicii de asistență juridică și reprezentare în activități economice curente, în negocierea și redactarea contractelor și actelor juridice.

Despre noi

Societatea civilă profesională de avocați SCPA Florea Gheorghe și asociații a fost printre primele înființate în România după intrarea în vigoare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, de către asociații Gheorghe Florea și Nadia Florea.

Avocatul Gheorghe Florea este un nume de referință în România, în special pentru asistență juridică și reprezentare în litigii complexe, cu un grad foarte ridicat de dificultate și cu o miză semnificativă, atât financiară, cât și sub aspectul problemelor de interpretare și aplicare a legii, în varii arii de drept.

Experiența profesională avocațială de peste 40 de ani, exercitată la cele mai ridicate standarde de exigență, seriozitatea, integritatea morală, disponibilitatea și loialitatea avocaților SCPA Florea Gheorghe și asociații sunt beneficii certe pentru fiecare client.

Ne bucurăm că relațiile profesionale cu clienții noștri sunt păstrate pentru o lungă durată, uneori, de peste 40 de ani, în condițiile în care oferim sfaturi oneste și soluții pragmatice, care au în vedere minimizarea pierderilor de timp, de energie și de resurse financiare din partea clienților, precum și salvarea relațiilor sociale și/sau comerciale vătămate.

Excelența în activitatea profesională avocațială și garantarea confidențialității sunt criterii definitorii pentru activitatea noastră.

Avocați asociați

Știința legii în armonie cu aplicarea ei

av. dr. Gheorghe Florea

Avocat în Baroul București din 1978, imediat după absolvirea Facultății de Drept a Universității din București, dedicat practicării profesiei de avocat, cu o vastă și valoroasă experiență profesională.

Nume de referință în activitatea de asistență juridică și reprezentare în litigii cu un grad ridicat de complexitate și dificultate, în varii materii de drept.  

Doctor în Drept procesual civil, cu teza ”Apărarea în procesul civil”, conducător de doctorat Prof. univ. dr. Savelly Zilberstein și Prof. univ. dr. V.M. Ciobanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București (2005)

Din bogata sa activitate profesională enumerăm:

  • arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (din 2011);
  • membru al Comisiei de redactare a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat (Legea nr. 51/1995);
  • membru al Comisiei de redactare a proiectului noului Cod de procedură civilă (2006 – 2011);
  • membru al Comisiei de redactare a proiectului Legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă (2011 – 2012);
  • președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (2007 – 2019);
  • consilier al Baroului București (1990 – 2019);
  • membru al Comisiei permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România (din 1994);
  • membru al Consiliului de conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) (de la înființare și până în prezent);
  • lector al INPPA la disciplina Drept procesual civil (de la înființare și până în prezent).

av. dr. Sonia Florea

Avocat în Baroul București din 2003, colaborator al SCPA Florea Gheorghe și Asociații din același an, cu experiență profesională în activități de asistență juridică și reprezentare în litigii, consultanță juridică și negocierea contractelor în special în dreptul contractelor, dreptul proprietății industriale, dreptul de autor și drepturi conexe, dreptul concurenței neloiale, dreptul concurenței economice (antitrust), arbitraj, litigii comerciale internaționale.

Doctor în Drept procesual civil, cu teza ”Cereri și acțiuni în materia drepturilor de proprietate intelectuală”, conducător de doctorat Prof. univ. dr. V.M. Ciobanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, calificativ excelent (summa cum laude) (2012)

Autoare a numeroase articole și studii științifice privind probleme de dreptul proprietății intelectuale și de drept procesual civil, publicate în reviste de specialitate. Speaker constant la conferințe și seminarii organizate în aceste materii de drept.

Consilier în proprietate industrială, cu specializările: mărci și indicații geografice (OSIM, EUIPO, 2005), brevete de invenție (OSIM, 2017), desene și modele industriale (OSIM, EUIPO, 2017)

Arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2015-prezent) și în cadrul Centrului de Mediere și Arbitraj al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) (din 2020).

Abonează-te la publicațiile noastre

Primiți analize aprofundate pe teme de actualitate la adresa dumneavoastră de e-mail.